Intalnirea cu dnul. Vlad Trandafir, regizor si scenarist, profesionist in redarea imaginii coroborate cu sunet, intr-un cuvant in realizarea unui film, cu tot ce implica aceast job, a fost o adevarata revelatie. In spatele unui CV, nu totdeauna se gaseste persoana cautata, care sa se ridice la nivelul dorit, dar de data aceasta chiar mi-a depasit asteptarile.

Profesia de arhitect si aceea de regizor au foarte multe puncte in comun fiind arte vizuale, cadru, imaginea, pana si conceptul de “imi place sau nu imi place”, partea critica a oricarui act de cultura, absolut necesar, au condus la un numar, adevarat, relativ mic de filme suficient insa de expresive, dar mai ales au coincis visual cu ce ne-am propus,altfel spus cu final fericit.

Aveti toate calitatile necesare, dar si profesionalismul care va recomanda pentru un astfel de job, pe un domeniu ce solicita sensibilitate si frumusete, colaborare si intelegere.

Arh. Dorina Ciobanu
https://www.uniuneaarhitectilor.ro

Fiecare întâlnire cu Vlad este o provocare a spiritului. Filmele pe care le creează sunt mai mult decât imagini în mișcare – sunt inteligență pragmatică și emoție artistică la un loc. Recomand oricui este interesat să înțeleagă ce înseamnă un film de impact să aibă cel puțin o dată experiența de a lucra cu Vlad Trandafir.

Alin Comsa
http://alin-comsa.com/

Cu Vlad Trandafir colaborăm constant de trei ani, timp în care am realizat împreună numeroase proiecte. Vlad este foarte dedicat, lucrează cu atenție și vine mereu cu idei și propuneri noi. Materialele realizate de Vlad, în special cele din seria “Inspirăm prin artă”, au avut impact în rândul publicului nostru, au contribuit la promovarea activităților noastre și au stimulat vânzările fundației.

Fundația Calea Victoriei
http://www.fundatiacaleavictoriei.ro

Am colaborat cu regizorul Vlad Trandafir în cadrul proiectului „Zilele Culturale ale BNR”, la realizarea unei retrospective a ultimilor cinci de ani proiect, sub forma unui film de prezentare. Am apreciat seriozitatea, dar mai ales creativitatea şi profesionalismul lui Vlad, care a transformat un film de prezentare, cu selecţiuni din numeroase evenimente culturale care au avut loc la Banca Naţională în perioada 2010 – 2015, într-un reportaj interesant, cu iz de poveste. Ne-am bucurat şi de faptul că a reuşit să imprime filmului o atmosferă de sărbătoare şi să surprindă căldura şi talentul protagoniştilor evenimentelor noastre.

Credem că a fost o bună oportunitate de colaborare între două domenii doar în aparenţă distincte: lumea filmului – pe care tânărul regizor Vlad Trandafir o reprezintă cu talent – şi domeniul responsabilităţii sociale şi culturale pe care Banca Naţională a României şi-l asumă în ultimii ani prin proiecte de susţinere a culturii româneşti.

Echipa BNR
http://www.bnr.ro