Dan-Stefan Rucareanu

Designer de sunet

Este absolvent al Facultatii de Film – secția Multimedia: sunet-montaj (2008), din cadrul U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, București. Din 2012, este doctor în cinematografie și media / film și media al U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, București. A colaborat în calitate de designer de sunet la mai multe filme de scurt și lung metraj, selecționate și premiate la festivaluri de film internaționale, printre care “Sinopsis docu-dramă” (r. Vlad Trandafir, 2007), “Bric Brac” (r. Gabriel Achim, 2008), “Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” (r. Vlad Trandafir și Paul Negoescu, 2009), “Visul lui Adalbert” (r. Gabriel Achim, 2012), “BLU” (r. Nicolae Constantin Tănase, 2012), “Horizon” (r. Paul Negoescu, 2012) și “Tabăra din Răzoare” (r. Cristi Iftime, 2012).

Lector universitar la Facultatea de Film, U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, București (2008 – prezent), la disciplina Sunet de Film și Televiziune, susținând în paralel cursuri practice de Muzică de Film la secția Multimedia: sunet-montaj, din cadrul aceleiași facultăți.

Alexandru Radu

Monteur

Este absolvent al Facultății de Film – secția Multimedia: sunet-montaj (2007), din cadrul U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, București.

A semnat montajul a trei filme de lungmetraj, atât documentar cât și ficțiune, și a peste 30 de scurtmetraje. Filmele sale au fost selecționate și premiate la festivaluri de film internaționale precum Cannes, Berlin, Veneția, Rotterdam și Sarajevo. Cel mai recent film pe care l-a montat, “Song of My Mother” de Erol Mintas, a câștigat premiul principal cât și premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Sarajevo, în 2014.

Alexandru lucrează, de asemenea, la proiecte comerciale și scheciuri de comedie destinate pentru Internet și TV. Deține experiență în oricare din domeniile post-producției, lucrând inclusiv ca designer de sunet sau colorist.