CONSULTANTA DE SCENARII

VLAD TRANDAFIR SCRIPT CONSULTANT. SCREENWRITING COACH

Coordonator al atelierului de scenaristica Cum se scrie un film, organizat de Fundatia Calea Victoriei, cat si al atelierelor din cadrul unor festivaluri de film precum Timishort si Teacher’s, Vlad a furnizat servicii de script consulting pentru sute de scenarii de film. Ca story editor, in cadrul MediaPro Pictures, a produs script notes pentru cateva zeci de scenarii TV. El insuși scenarist, a scris pentru serialul TV Serviciul Omoruri (2008, in regia lui Valentin Hotea, distins cu Premiul APTR pentru cel mai bun serial de fictiune) si pentru serialul TV Animat Planet Show. Semneaza de asemenea scenariile propriilor filme si a fost coscenaristul lungmetrajului O lună in Thailanda/A Month in Thailand (2012, in regia lui Paul Negoescu) – selectionat in secțiunea Settimana Internazionale della Critica a Festivalului de Film de la Venetia si premiat cu Premiul FIPRESCI in cadrul Festivalului de Film de la Sofia si Premiul Special al Juriului la Festivalul A l’Est du Nouveau, Rouen, Franta.

Filmele sale au fost selectate in peste 60 de festivaluri internationale precum Viena, Cambridge, Sydney, Tricase, Drama, Atena, Teheran, Fribourg, Porto, Oxford, Belgrad, Sofia, Tallinn, Bratislava, Minsk sau Amman.

MARTURII

„Il cunosc pe Vlad de aproape 15 ani, de la inceputul studentiei, timp in care am schimbat multe idei in barul scolii. Am lucrat impreuna in repetate randuri si consider ca am avut o colaborare fericita, fie ca a fost vorba sa scriem impreuna scenarii, sa cautam idei sau sa co-regizam un proiect. Cunostintele lui teoretice si atentia la detalii au completat elanul meu uneori poate prea avantat si impreuna am reusit sa construim lucruri misto. Astazi ma mai consult cu el si imi verific functionalitatea scenariilor si uneori avem discutii ideologice amicale. Mi-ar placea sa facem asta mai des.” (Paul Negoescu, Producator si regizor – Papillon Film)

„Datorita intalnirii cu Vlad, pe tema unui feedback legat de un scenariu de scurtmetraj, am inteles ca scenariul meu poate fi mai valoros, motiv pentru care am amanat filmarile cu o luna, timp in care am modificat scenariul. Ma bucur tare ca ne-am intalnit, pentru ca modificarile pe care le-am discutat impreuna au adus plus valoare filmului meu!” (Serban Emanoil, General Manager – VideoGuide Romania)

SERVICII SI PRETURI

OVERVIEW CU NOTE 1.800 lei

Presupune lucrurile mentionate la OVERVIEW plus note scrise in scenariu (script notes). Notele includ sugestii cu privire la scenele care ar putea fi suprimate ori condensate, la inbunatatirea si clarificarea dialogului, la eventualele schimbari ale personajelor, la momentele care ar putea include schimbari in poveste.

Termenul de predare: aproximativ o saptamana.
(O noua citire a scenariului, cu noi note “dupa rescriere”: 700 lei.)

OVERVIEW STANDARD 700 lei

Un raport scris, de 5-6 pagini, cu sugestii de adaugiri, suprimari si schimbari, in vederea scrierii unei noi variante de scenariu. Acest raport nu contine analiza detaliata a scenariului (pe care o are, de pilda, serviciul anterior – OVERVIEW CU NOTE), dar este un bun ghid pentru rescriere, cu sugestii specifice pentru rezolvarea problemelor, cat si o analiza a talentului scenaristului si pasii urmatori.

EVALUARE SCENARIU 400 lei

Ocazional, scenaristii, regizorii sau producatorii solicita o EVALUARE – o citire a scenariului pentru a determina daca merita efortul de a continua (eventual, de a solicita un serviciu de consultanta mai cuprinzator). Acest serviciu include o citire a scenariului si un raport de o pagina despre potentialul scenariului, punctele tari si punctele slabe ale povestii, cat si o recomandare daca merita sau nu continuarea cu un serviciu de consultanta mai cuprinzator).