Vlad Trandafir

Regizor / scenarist

 

 

Vlad Trandafir, regizor și scenarist, este absolvent al Facultăţii de Film – secția Regie de film și TV (2007), din cadrul UNATC „I.L.Caragiale”. A urmat studii de masterat în Arta regiei de film, Facultatea de Film, UNATC „I.L.Caragiale” (2013).

 

A scris și regizat filme precum „Datorie” (2006, distins cu Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Teheran), „Sinopsis docu-dramă” (2007, distins cu premiul PROCINEMA), „Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” (2009, distins cu Marele Premiu la Best Film Festival) şi „După-amiază în Drumul Taberei” (2011), „Le Pont” (2014). De asemenea, a regizat emisiunea „Profil, Poveste, Personaj” (2011, TVR Cultural) și „IDA Icon” (2014, IDA TV).

A fost coscenarist al serialului TV „Serviciul Omoruri” (2008, în regia lui Valentin Hotea, distins cu Premiul APTR pentru cel mai bun serial de ficțiune); coscenarist al serialului TV „Animat Planet Show”; coscenarist al lungmetrajului „O lună în Thailanda” (2012, în regia lui Paul Negoescu) – selecționat în secțiunea Settimana Internazionale della Critica a Festivalului de Film de la Veneția și premiat cu Premiul FIPRESCI în cadrul Festivalului de Film de la Sofia și Premiul Special al Juriului la Festivalul A l’Est du Nouveau, Rouen, Franța.

Filmele sale au fost selectate în peste 60 de festivaluri internaţionale precum Viena, Cambridge, Sydney, Tricase, Drama, Atena, Teheran, Fribourg, Porto, Oxford, Belgrad, Sofia, Tallinn, Bratislava, Minsk sau Amman.

PREMII:
2011: Concursul de scenarii de film HBO “Jean Negulescu” – Finalist cu scenariul de lungmetraj 365 de Revelioane (O lună în Thailanda)
2009: muuuvi international short film festival – Premiul pentru cel mai bun film studenţesc pentru filmul Fabulosul destin al lui Toma Cuzin
2009: BEST Film Festival – Marele Premiu pentru filmul Fabulosul destin al lui Toma Cuzin
2008: Festivalul Internaţional de Teatru şi Film Studenţesc “Hyperion” – Marele Premiu pentru filmul Sinopsis docu-dramă
2008: Vilnius Film Shorts – Menţiunea specială a juriului pentru filmul Datorie
2007: Film Front International Film Festival – Marele Premiu pentru filmul Datorie
2007: Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit – Premiul „ProCinema” pentru filmul Sinopsis docu-dramă
2007: Tehran International Short Film Festival – Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune pentru filmul Datorie

 

0 Comentarii